KÖZLEKEDÉS

A FESZTIVÁL MEGKÖZELÍTÉSE
A VASÚTÁLLOMÁSRÓL
Ha vonattal érkeztek Székesfehérvárra, 5 -10 perces laza sétával tudtok eljutni a FEZEN Mártírok útja felöli bejáratához.
A fesztivál területére pedig a sínek fölötti gyalogos hídon át juthatsz be. A biztonságod érdekében a hídra csak bizonyos számú látogatót engedünk fel egyszerre, egy időben. Ez kicsit lassítja a be –és kijutást, szóval türelem! :)
Az Új Váralja sori bejáratot előrébb hoztuk, a fesztiválterület legelejére. Itt teljes útzár lesz, a környékbeli cégek és az autóval érkező látogatók a területet jobbra tudják megkerülni, egy újonnan épített úton, melyen önkéntesek és polgárőrök irányítják a forgalmat. Az új út csak egy nyomsávos, így kérjük mindenki türelmét, ne okozzunk egymásnak balesetet vagy kellemetlen perceket.

AZ AUTÓBUSZ PÁLYAUDVARRÓL
Ha busszal jössz hozzánk, akkor szállj le a központi autóbusz pályaudvaron (Piac tér) és a szemközti helyijáratos megállóban szállj fel valamelyikre az alábbi járatok közül:
- 12Y: az Új Váralja soron, a Cerbona Rt.-nél áll meg. Innen még kb. 3 perc séta a terület.
- 13: a Mártírok útján, közvetlenül a gyalogos felüljáró előtt tesz le.
- 13A: a Mártírok útján, közvetlenül a gyalogos felüljáró előtt tesz le.

FORGALOM-KORLÁTOZÁSOK, PARKOLÁS
Ingyenes parkolási lehetőség: kérjük, hogy a környékbeli kis utcák helyett, használjátok az 5-6 percnyi sétára lévő Fejér Megyei Szent György Kórház ingyenes és nyilvános parkolóját (a Madách utcán és a Mártírok útján keresztül érhetitek el a kasszákat) vagy a Budai út – Zrínyi utca kereszteződésében található nagyáruház szintén ingyenes parkolóját – pár perces sétával, a Zrínyi utcán végigsétálva, innen is könnyedén elérhetitek a fesztivál bejáratát. A Mártírok útján is tudtok korlátozott számban, ingyenesen parkolni. A Mártírok útján, a Madách u. és a Kinizsi utca között teljes zár lesz minden nap, 17:00 órától másnap 02:00 óráig. Csak a buszokat és a kék villogósokat engedjük át.
Fizetős parkoló: A FEZEN teljes időtartama alatt őrzött, fizető parkoló üzemel a fesztivál közelében a Takarodó úton – elegendő, ha az útbaigazító-táblákat követed. Az Új Váralja soron már rendőrök, polgárőrök hívják fel a figyelmedet a nemsokára következő útzárra, ahol vagy megfordulsz, vagy bemész a kijelölt parkolóba. A parkolóba való be – és kihajtás egysávos úton történik, ezért légy türelemmel és kövesd a forgalomirányítók utasításait.
Ne feledd! A parkoló őrzött, de az autókban hagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget.
Parkolási díj: bruttó 1000 forint/autó/nap (A parkolási díj minden másnap, reggel 08:00 óráig jogosít fel a parkoló használatára.)
A zavartalan közlekedés miatt az Új Váralja sor teljes hosszában tilos lesz a parkolás, már a Széchenyi úti kereszteződéstől!