HÁZIREND

Az együttlétnek vannak szabályai. Nem sok, de annál fontosabbak. Mindez értetek van: a biztonságotokért, a testi épségetekért, a felhőtlen szórakozásért. Együtt, értetek. Értitek... A FEZEN fesztiválra jegyet, bérletet vásárlók és a fesztivál területére belépők részvételükkel és jelenlétükkel elfogadják a Házirendet és annak előírásait.

1. A FEZEN-re csak a hivatalos jegyirodákban vásárolt jeggyel lehet bejönni! Az elővételben vagy home ticket rendszerben vásárolt belépőket a helyszíni kasszákban karszalagra cserélik, amivel a jegy/bérlet tulajdonosa szabadon mozoghat a fesztivál területén. (A fesztiválkemping területére csak a külön karszalaggal rendelkezők léphetnek be.). A társfesztiválunkkal (Rockmaraton) közös, kombijegyekkel való bejutásról tájékozódj a Jegyek menüpontban.

2. Sérült karszalagokat NEM ÁLL MÓDUNKBAN kicserélni, ezért mindenkinek a saját felelőssége, hogy vigyázzon a karszalag épségére! A fesztivál területén csak ép, érvényes karszalaggal lehet tartózkodni

3. Napijeggyel minden másnap reggel 10:00-ig lehet a fesztivál területén tartózkodni (de belépésre csak az érvényesség napján használhatjátok!), ha ez után is maradni szeretnél, meg kell vásárolnod a következő napijegyet! 0:00 órától 24 óráig vásárolhatjátok meg az aznapi jegyeket.

4. Bérleteket 2018. július 24-én kasszazárásig tudtok vásárolni.

5. Az alábbi szervezetek érvényes, arcképes igazolványával rendelkező fogyatékkal élők ingyenesen látogathatják a rendezvényt. A kísérők belépése NEM INGYENES!!! A visszaélések kiszűrése miatt kérjük fogyatékkal élő vendégeinket, hogy fogyatékosságukat az erről szóló igazolványukkal igazolják. CSAK AZ ALÁBBI SZERVEZETEK ÉRVÉNYES, ARCKÉPES IGAZOLVÁNYÁT FOGADJUK EL: Értelmi Fogyatékossággal Élők Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ), Siketvakok Országos Egyesülete (SVOE), Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), Autisták Országos Szövetsége (AOSZ).

6. A belépés 8 éves korig ingyenes, de csak nagykorú szülő felügyeletével látogathatják a rendezvényt. A kísérő belépése nem ingyenes!

7. 12 éves korig a belépő kedvezményes 5.990,- Ft, de csak felnőtt felügyelettel látogatható a fesztivál - a gyermekjegyek száma limitált! 

8. A rendezvényt mindenki saját felelősségére látogathatja!

9. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! A program változása miatt a belépő ára – pénztártól való távozás után - nem igényelhető vissza.

10. A rendezvényre gépjárművel csak a FEZEN által kiadott behajtási engedéllyel lehet behajtani. Az engedéllyel a területen közlekedő gépjárművek számára a KRESZ szabályai az irányadók.

11. Kerékpárral behajthatsz, de az őrzéséről nem tudunk gondoskodni, így csak saját felelősségre hozd magaddal a bringádat!

12. Parkolni csak a kijelölt parkolóhelyeken szabad, érvényes engedéllyel! A kemping területén is tilos a parkolás, és lakóautóval sem lehet a területen tartózkodni (azt a parkolóban lehet csak elhelyezni).

13. Kíméljük az állatokat! A Rendezvény területére a jogszabályban meghatározott segítő kutyákon, vakvezető kutyákon és rendőrségi kutyákon túlmenően háziállat nem hozható be.

14. A FEZEN kiemelten fontosnak tartja a látogatók biztonságát, így az azt veszélyeztető tárgyakat belépéskor elkobozza az átvizsgálási joggal rendelkező biztonsági szolgálat. Különösen tilos az alábbiak behozatala: - 8 cm-nél hosszabb pengehosszúságú, nem összecsukható kés, szúró-, ütő- és lőfegyverek és minden a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet szerint a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz - pirotechnikai eszközök, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyak - a fesztivál területére tilos behozni szeszesitalt, üdítőitalt, egyéb büféárut. A kemping területére behozhattok nem kereskedelmi mennyiségben élelmiszert. Persze nagy hőségben nem szeretnénk, ha víz nélkül kellene sorban állnotok, így fejenként 1 db maximum 2.5 literes PET palackban hozhattok magatokkal vizet. - mindennemű kábítószer A biztonsági őröknek a bejáratoknál átvizsgálási joguk van, a fenti tiltott dolgokat elveszik. Amennyiben az elkobzott tárgyak legálisak, úgy azokat kilépéskor visszakapjátok. Az elkobzott tárgyakat őrizzük, de a személyenkénti nyilvántartásukra nincsen lehetőségünk. Amennyiben a biztonsági szolgálat illegális eszközöket, tárgyakat, anyagokat talál nálad, intézkedési kötelessége van, mérlegelési lehetősége nincs, vagyis kötelessége értesíteni a rendőrséget!

15. A rendezvényt kedvezőtlen időjárás esetén is megtartjuk, esőnap nincs!

16. A rendező kijelenti, hogy csak olyan előadók fellépését hirdeti, melyekkel egyezséget kötött, egy programelem váratlan elmaradása esetén törekszik azt másik, hasonló előadó leszervezésével pótolni. A szervezők nem vállalnak felelősséget az előadók hibáiból vagy baleseteiből fakadó változásokért!

17. A rendezvényről kép –és hangfelvétel készül. A felvételek a szervezőség tulajdonát képezik, a rajtuk lévő kép –és hanganyagok után nincs módjában jogdíjakat fizetni! A FEZEN Fesztiválon történő részvétellel a látogató kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető A FEZEN Fesztivál területén, illetve afelett drón használatával video- vagy fényképfelvételt készíteni kizárólag a FEZEN előzetes engedélyével, valamennyi vonatkozó jogszabályi előírás betartásával, a résztvevők biztonságát nem veszélyeztetve lehet. A felvétel készítője köteles az egyes felvételek készítésének módját és időpontját a Szervezőkkel előzetesen egyeztetni és jóváhagyatni.

18. A rendezvényen extrém hang -és fényhatás érheti a közönséget, így az ezekre érzékeny látogatóinkat kérjük, hogy különös figyelemmel viseltessenek a színpadok közelében!

19. Alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy a rendezvényt érvényes belépő felmutatása esetén sem látogathatja!

20. A szervezőség a beléptetés jogát fenntartja. A rendezvény szervezői (akikhez panasz esetén fordulhatsz):
- A Tehetséges Zenészekért Alapítvány
- Fehérvári Fesztivál Kft.
Kontakt: hello@fezen.hu

A belépőjegy megvásárlásával minden látogató elfogadja a FEZEN Fesztivál házirendjét és tudomásul veszi, hogy a rendezvényen ezt kötelező betartani. Ellenkező esetben tudomásul veszi, hogy a szervezők, mindenféle kártérítés nélkül eltávolíthatják a rendezvény helyszínéről. A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás és a beléptetés jogát.