Hírek

Szeretnénk egyre jobb fesztivált csinálni

Lassan két hete lebontották már a nagyszínpadot a MÁV pályán, ami csalhatatlan jele annak, hogy vége az idei, 17. FEZEN-nek. Sokakat izgatja a kérdés, vajon hogyan értékeli a főszervező a rendezvényt. Kovács Tónit kaptuk telefonvégre egy rövid értékelő erejéig.

"Kit hol száll meg az ördög" – Egervári Zoltán, The Talking Horse

- Gratulálunk a FEZEN Nagyszínpados fellépéshez! - A FEZEN-es „tehetségkutató” előtt volt már kettő komolyabb megmérettetésben részünk, az egyik az R33-nak volt a tehetségkutatója, ott elnyertük a legjobb metálzenekar címét, és stúdióidőt is nyertünk, illetve az A38 Talentométerén lettünk szintén legjobb metálzenekar, ez a díj egy fellépési lehetőséggel járt egy neves külföldi zenekar előtt. Ez a zenekar a The Sorrow volt Ausztriából. Az egy elég szerencsétlen szituáció volt, mert körülbelül ötvenen voltak rájuk kíváncsiak, de kárpótoltak bennünket egy Hegyalja Fesztiválos fellépéssel.

"Barbeque szósz finn metálos módra" - Nicklas Etelävuori, Amorphis

 - Hogyan érezted a koncertet? - Nagyon tetszett. Sokszor játszottunk már a Magyarországon, de azt hiszem ez volt eddig a legjobb.  - Nekünk is tetszett. Figyelj, az énekeseteknek ez az űrlény-jellegű mikrofonja, ez mi? - Van egy haverja Finnországban, aki fém öntvényeket készít és megkérte, hogy csináljon egy ilyen futurisztikus tokot a mikrofonnak. Ki van öntve fémből, szóval rohadt nehéz, a reptéren mindig nézik is, hogy mi a jó isten ez? (nevet).

"Világzenei dárenbéz konzerv és alma-harc" - N.O.H.A. interjú

- Hogy sikerült a világ minden tájáról ilyen szépen összejönni? MC Chevy: - Ez egy nagyon hosszú történet. Ez az ember ismerte a másikat, aki ismert egy másikat és így szépen lassan összejöttünk. Philip (Noha, alapító tag, szaxofonos) elköltözött Csehországból Londonba, onnan pedig Németországba. Itt voltak mindenféle jamm session-ök, ahova én is jártam. Éppen akkor szereltem le a katonaságtól. Aztán egyszer közösen jammeltünk és nagyon bejött. Mondtuk, hogy ezt meg kéne ismételni, így tulajdonképpen elkezdtünk együtt próbálni. Készítettünk egy-két mixet, aztán jöttek az ismerősök és az ismerősök ismerősei és kialakult a N.O.H.A.

"Mindig megyek valamerre" – Burton C. Bell, Fear Factory

- Helló, hogy vagy? Hogy bírod a turnét? - Köszi, jól, ez az első napunk ezen a turnén, szóval egyelőre jól. Próbálok hangulatba kerülni. - Ausztráliában lenyomtátok az egész Demanufacture albumot, ez az ötlet honnan jött? - Egy ideje a levegőben volt már ez nálunk, csomó zenekar csinál ilyesmit mostanában, gondoltuk, megpróbáljuk mi is. Ausztráliában teszteltük és kitűnően sült el.

"A zenéhez mindig jó visszajönni" – Menyhárt Jenő, Európa Kiadó

- Mennyire teher, hogy sokan még mindig a nyolcvanas évek dalait akarják tőletek koncerteken? - Ez inkább azoknak teher, akik a nyolcvanas éveket akarják újra. Mi most azt csináljuk, amit 2013-ban kell csinálnunk. - Az Európa Kiadó mennyire fő tevékenységed? - Momentán teljesen, mert csináltunk egy új cédét, új számokkal, „Annak is kell” címmel fog megjelenni, remélhetően hamarosan. Új tagok vannak, az elmúlt hónapokban elkezdtünk koncertezni, most ez megy teljes gőzzel.

Hamarosan

asd

TWITTER

Hírlevél

Név:
E-mail cím:
Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!